levenspadVertel jij wel eens aan anderen wat je zou willen bereiken? Wat je grote (levens)doel of persoonlijke visie is? Of ben je daar terughoudend in en vind je dat je niet te hoog van de toren moet blazen? Veel mensen delen hun persoonlijke visie niet met anderen, bang om uit de pas te lopen of voor gek versleten te worden. Die terughoudendheid had ik zelf eerst ook, totdat ik de ‘stoute schoenen’ aantrok en eens voorzichtig tegen een goede vriend vertelde dat ik mensen met liefde en plezier wil inspireren en begeleiden op hun weg naar een succes- en betekenisvol leven. En wat bleek? Mijn angst was volstrekt niet gerechtvaardigd, integendeel, ik ontving juist een zeer positieve reactie. Gesterkt door deze reactie durfde ik de kring uit te breiden. Uiteindelijk merkte ik dat er 5 grote voordelen zijn van het delen van je persoonlijke visie. Ik moedig je in dit blog graag aan die voordelen te gaan benutten!

1. Je persoonlijke visie wordt geloofwaardiger voor jezelf

Door jezelf je persoonlijke visie te horen uitspreken wordt het meer van jezelf. Het is dan niet langer meer een zin of gedachte in je hoofd of iets dat op papier staat, maar door het simpelweg tegen iemand uit te spreken gaat het veel meer leven, het wordt werkelijker voor jezelf. Dit motiveert je om er ook daadwerkelijk actie aan te gaan verbinden.

 

2. Mensen (h)erkennen je doel

Het tweede voordeel is dat mensen je doel erkennen (‘ja, dat past goed bij jou’) en herkennen (‘ik wil eigenlijk ook iets soortgelijks’). Kortom, je wordt bevestigd in je persoonlijke visie en je triggert iemand om ook eens nader stil te staan bij wat je nu ‘eigenlijk’ écht wilt bereiken in dit leven. Je gesprekken krijgen meer diepgang en je onderlinge verbinding wordt versterkt. Dat iemand je bevestigt in je doel werkt ook zeer stimulerend en motiverend om aan de slag te gaan.

 

3. Mensen bieden spontaan hulp en ondersteuning aan

Bijna zonder uitzondering merkte ik dat mensen spontaan hulp aanboden. Ze gingen vanzelf meedenken wat ik dan zou kunnen doen of hoe ik het zou kunnen aanpakken. Of boden op andere manieren hulp aan. Ga maar eens bij jezelf na: wat zou jij doen als iemand die je goed kent zijn of haar persoonlijke visie met je deelt?
Niet alle ideeën zijn misschien op dat moment even bruikbaar, maar de creatieve energie die dan ontstaat werkt zeer enthousiasmerend.

 

4. Je visie wordt duidelijker en concreter

Nog een sterk voordeel is dat mensen je vanuit interesse gaan bevragen, bijvoorbeeld op de betekenis van de woorden die je gebruikt. ‘Wat bedoel je precies met …?’ Of: ‘Hoe ziet je leven er dan uit als je dat aan het doen bent?’ Dit leidt er mogelijk toe dat je de zin of een aantal worden net iets aanpast waardoor het nóg beter klopt of aansluit. Je persoonlijke visie wordt duidelijker en concreter.

 

5. Mensen voelen zich dichterbij je staan

Door je zo open (en mogelijk voor je gevoel kwetsbaar) op te stellen verdiept het contact en voelen mensen zich dichterbij je staan.

Conclusie

Kortom, door je persoonlijke visie te gaan delen ga je er zelf steeds meer in geloven, wordt het duidelijker en concreter, je versterkt het contact met de ander en je wordt bevestigd in wat je wil bereiken. Het effect is dat je veel energie en inspiratie hebt om in actie te komen om ook daadwerkelijk je doel te realiseren. En misschien wel het mooiste is dat mensen met je mee gaan denken en hun hulp aanbieden. Dus wat houdt jou nog tegen? Ga het gesprek eens aan met een goede vriend of vriendin en kijk wat er gebeurt. Ik hoor graag hieronder wat je ervaringen zijn!

Welke ervaring heb jij bij het delen van je persoonlijke visie?

Ik nodig je uit om in het reactieveld hieronder je ervaringen te delen! Misschien heb jij nog aanvullende tips waar anderen van kunnen profiteren?

Deel, tweet, share dit blog door de social media knoppen aan te klikken als je denkt dat het waarde toevoegt aan jouw netwerk!