27bIn een vorig blog heb ik de eerste 9 dingen die je zelf kunt doen om een succes- en betekenisvol leven te leiden uiteengezet. In het blog hieronder zet ik de volgende 9 acties uiteen. Ik wens je wederom veel inspiratie toe!

 

 

#10 Zie je problemen onder ogen

Niemand heeft ‘geen problemen’. We zijn niet gemaakt om altijd alle problemen direct op te lossen. Soms duurt het even, worden we boos, zijn we teleurgesteld. We vallen en staan weer op. We leren, we passen aan (binnen grenzen) en we lossen problemen uiteindelijk op of accepteren ze. Dit proces maakt ons uiteindelijk tot de persoon die we zijn.

 #11 Laat het verleden los

Je kunt het volgende hoofdstuk van je leven niet beginnen (te creëren) als je het laatste hoofdstuk blijft herlezen. Het verleden is voorbij, onveranderbaar en hoeft op geen enkele manier jouw toekomst te beïnvloeden.

# 12 Onderneem actie

Denk niet te lang voordat je in beweging komt. Zo voorkom je o.a. dat er problemen ontstaan die er eerst niet eens waren. Neem de situatie waar, beoordeel en onderneem actie. Je kunt alleen die zaken veranderen in je leven die je bereid bent écht onder ogen te zien. Vooruitgaan betekent risico nemen. Je kunt niet op het tweede honk aankomen als je ene voet op het eerste honk blijft staan.

# 13 Je bent klaar voor de volgende stap

Niemand voelt zich 100% klaar als zich een mogelijkheid of een kans voordoet. De meeste (grote) kansen dwingen ons te groeien voorbij onze eigen comfort-zone, hetgeen inhoudt dat we ons in het begin absoluut niet comfortabel zullen voelen. Dit is onwennig en misschien zelfs eng, maar besef dat het onderdeel van je groeiproces is.

#14 Breng tijd door met de juiste mensen

Een succes- en betekenisvol leven ontstaat alleen als je waarde toevoegt aan het leven van een ander. Wat heb jij te geven en aan wie? En andersom: wie inspireert jou? Van welke ontmoetingen krijg je energie? Wie kan jou iets leren? Met wie breng je graag tijd door? Maak bewust tijd om met die voor jou speciale mensen tijd door te brengen. Laat je voeden om continu te kunnen geven.

# 15 Kies je relaties bewust en met wijsheid

Je kunt beter alleen zijn dan in het verkeerde gezelschap. Er is geen haast, als iets behoort te zijn, dan zal het gebeuren. Alles heeft zijn eigen tijd, met de juiste personen en met de juiste reden.

# 16 Accepteer en ga verder

Soms gebeuren er vervelende dingen in je leven. Die heb je niet (altijd) onder controle. Toch helpen ze je in de richting die voor jou bedoeld is. Reflecteer en kijk eens terug op die situaties in je verleden. Mogelijk zul je zien dat ze je hebben geleid naar een betere plek, persoon, gemoedstoestand of situatie. Dus glimlach! Laat iedereen weten / zien dat je vandaag wijzer en sterker bent dan gisteren en je zult het zijn.

# 17 Stap uit de tredmolen van herhaalde actie

Haal diep adem op de momenten dat je het drukst bent. Neem wat afstand en je ziet jezelf en de situatie waar je in bent helderder. Kijk naar jezelf en bepaal wat je anders kunt doen. Immers, als je blijft doen, wat je altijd gedaan hebt zul je blijven krijgen wat je altijd kreeg.

# 18 Stap uit je comfort-zone

Blijf jezelf uitdagen, doe iets bijzonders, iets nieuws, iets wat je nog nooit gedaan hebt, minimaal één keer per week.

Dit waren de tweede 9 dingen die je zelf kunt doen om een succes- en betekenisvol leven te leiden. Houd deze website in de gaten; volgende week volgen nummers 19 t/m 27!

 

Ben je geïnspireerd geraakt of aan het denken gezet? Welke actie raakt(e) je het meest? 

Ik nodig je uit om in het reactieveld hieronder je ervaringen te delen! Misschien heb jij nog aanvullende tips waar anderen van kunnen profiteren?

Deel, tweet, share dit blog door de social media knoppen aan te klikken als je denkt dat het waarde toevoegt aan jouw netwerk!